با توجه به عدم تمایل آیتالله شاهرودی بر ادامه مسئولیت در دستگاه قضائی، معرفی فرد جدیدی در پایان ریاست ایشان بر دستگاه قضائی توسط رهبر انقلاب قطعی است و در این حال، در گمانهزنیهای انجامشده نام شش چهره روحانی برای ریاست آینده دسگاه قضائی مطرح شده است.
در حالی که یک سال تا پایان دوره دوم ریاست آیتالله شاهرودی بر دستگاه قضائی باقی مانده است، گمانهزنیها درباره ریاست آینده این قوه آغاز شده است.
با توجه به عدم تمایل آیتالله شاهرودی بر ادامه مسئولیت در دستگاه قضائی، معرفی فرد جدیدی در پایان ریاست ایشان بر دستگاه قضائی توسط رهبر انقلاب قطعی است و در این حال، در گمانهزنیهای انجامشده نام شش چهره روحانی برای ریاست آینده دسگاه قضائی مطرح شده است. حجتالاسلاموالمسلمین ابراهیم رئیسی که دارای 25 سال سابقه قضائی است، یکی از گزینههای ریاست آینده دستگاه قضائی میباشد که اجتهاد وی در انتخابات مجلس خبرگان توسط شورای نگهبان تأیید شده است. آیتالله صادق لاریجانی، عضو فقهای شورای نگهبان که حدود بیست سال سابقه تدریس خارج فقه و اصول دارد، از جمله چهرههای حوزوی مطرح برای ریاست آینده دستگاه قضائی است. آیتالله دری نجفآبادی، دادستان کل کشور نیز از جمله چهرههای مورد توجه در گمانهزنیها برای ریاست آینده دستگاه قضائی است و در کنار او نام حجتالاسلاموالمسلمین سیداحمد خاتمی، کارپرداز مجلس خبرگان رهبری نیز در مطبوعات مطرح شده است.
اما پنجمین چهرهای که به تازگی از او به عنوان گزینه احتمالی ریاست دستگاه قضائی نام برده میشود، حجتالاسلاموالمسلمین ناطق نوری است که در مقایسه با دیگران، از سابقه اجرایی بالاتری برخوردار است. وی علاوه بر وزارت کشور در دوران امام خمینی(ره)، ریاست مجالس چهارم و پنجم را بر عهده داشته و بیش از ده سال است که مسئولیت بازرسی ویژه رهبری را بر عهده دارد که در این مدت، رسیدگی به برخی پروندههای مهم قضائی را نیز بر عهده داشته و از چهرههای مورد اعتماد رهبر انقلاب به شمار میرود. در این میان، نام آیتالله محمدی ریشهری نیز مطرح است. وی علاوه بر جایگاه علمی و تجربه دادستانی، سابقه خدمت به عنوان نخستین وزیر اطلاعات جمهوری اسلامی را نیز دارد و اکنون نماینده رهبر انقلاب و سرپرست حجاج ایرانی است.
انتصاب پنجمین رئیس قوه قضائیه در حالی توسط رهبر انقلاب صورت میگیرد که پس از آیتالله شهید بهشتی، آیتالله موسوی اردبیلی، دادستان کل کشور، توسط حضرت امام(ره) به این سمت منصوب شد و پس از آن توسط رهبر انقلاب، آیتالله یزدی، از فقهای حوزه علمیه و نایب رئیس دو دوره مجلس شورای اسلامی برای ده سال و آیتالله شاهرودی از اعضای فقهای شورای نگهبان و حوزه علمیه نیز برای مدت ده سال به این سمت منصوب شدند. هماکنون نکته اینجاست که با توجه به اختیارات بالای رئیس دستگاه قضائی، چگونه فردی این مسئولیت خطیر را بر عهده گیرد که علاوه بر قوّت علمی و اجتهاد، از توان بالای مدیریتی نیز برخوردار باشد.
منبع : سایت خبری تحلیلی استقامت
ظ†ظˆظٹط³ظ†ط¯ظ‡: رهروان شهدا |
پنج شنبه 87 تیر 20 ساعت 10:52 صبح
|
|
ظ†ط¸ط±ط§طھ ط¯ظٹع¯ط±ط§ظ† ظ†ط¸ط±
|